To smarte avokado triks

Oppdatert: 13. feb. 2019

Er du lei av å måtte kaste avokado? Ikke bare er det dyrt, men det er også fryktelig sløsing av viktige ressurser. Her får du to tips til hvordan du kan unngår unødig kasting.1. Når avokadoen er moden, legg den i kjøleskapet. Men ikke før!! Der kan den holde seg i mange dager.

2. Skal du ikke bruke den på en stund. Frys den. Avokado kan enkelt fryses, enten hel med skall eller delt i skiver. Ha gjerne litt sitron på hvis du fryser den i skiver. Perfekt når du skal lage en smoothie, eller en guacamole.


Avokado er en av våre mest næringsrike frukter, Den er full av sunt fett og ikke minst fiber. Du kan til og med spise avokadostenen. Den inneholder det meste av fruktens antioksidanter og en stor del av de løselige fibrene og de sunne oljene. Stenen kan for eksempel deles i mindre biter og puttes i en smoothie eller i en suppe. Stenen kan være litt bitter, så prøv deg litt frem.


Fakta om avokado:

Har et høyt innhold av umettet fett, folat og kalium. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Avokado er også en kilde til vitamin E, B6 og kobber. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, mens vitamin B6 bidrar til normal energiomsetning.


Har du meldt deg på foredraget vi skal ha på Bekkestua bibliotek 20. februar? Goodiebag fra Midsona til en verdi av kr 1000,- til alle som melder seg på.


Lei av å telle kalorier? Vi lærer hvordan du kan gå ned i vekt og samtidig føle deg mett.

98 visninger