Ti gode grunner til å bruke ingefær når det er kaldt

Oppdatert: mars 1

Ingefær har mange gode helsebringende egenskaper. Det kan nesten ikke bli for mye av denne fantastiske urten. Her har du ti gode grunner for å bruke den hver dag.

Ingefær har mange helsebringende egenskaper. Det er en svært varmende urt som har en skarp smak. Den passer derfor godt både i drikker, supper og gryter.


1. Styrker immunforsvaret

Ingefær er full av antioksidanter som styrker immunforsvaret og hjelper ved bekjempelse av infeksjoner. En enkel måte å styrke immunforsvaret på i vinter kan være å drikke en kopp styrkende ingefær-te. Se oppskrift under.


2. Hjelper og bedrer fordøyelsen

Ingefær er et godt middel mot mange fordøyelsesproblemer. Den kan brukes mot for eksempel kvalme, oppblåsthet, luft i tarmen og kolikk. Ingefærens antiseptiske virkninger gjør at den også kan brukes ved mange mage- og tarminfeksjoner og noen typer matforgiftninger.


3. Kan lindre reisesyke

Ingefærens kvalme dempende egenskaper gjør at den virker lindrende på reisesyke.


4. Kan hjelpe ved frostknuter og dårlig blodsirkulasjon

Ingefær stimulerer blodsirkulasjonen og får blodet ut til kroppsoverflaten. Ingefær er derfor brukt ved frostknuter og dårlig blodomløp i hender og føtter. Og husk, er du kald på hender og føtter får du sikkert for lite blod til hjernen også!


5. Kan senke blodtrykket

Ingefær kan senke blodtrykket ved å øke blodsirkulasjonen.


6. Hjelper mot forkjølelse og plager i luftveiene

Ingefær har en varmende og lindrende virkning ved hoste, forkjølelse, influensa og andre luftveistilstander. Den er både slimløsende, hostedempende, avslappende og feberdempende,


7. Virker febernedsettende

Ingefær virker svettedrivende og febernedsettende.


8. Lindrer menstruasjonssmerter

Ingefær virker lindrende ved å få musklene til å slappe mer av. Forskning har vist at ingefær kan virke like så effektivt som ibuprofen mot menstruasjonssmerter.


9. Kan virke mot hodepine

Ingefær blir i kinesisk medisin gitt mot hodepine. Det sies at ingefær er like effektivt mot smertene som smertestillende tabletter. Uansett er det ikke farlig å prøve neste gang du har vondt i hodet.


10. Kan lindre leddplager

Ingefær har en positiv effekt ved leddplager og betennelser ved at den virker antiinflammatorisk.


I kinesisk medisin benyttes fersk og tørket ingefær mot forskjellige plager.

Tørket ingefær brukes mot: "Indre kulde", kalde hender, svak puls og blek hud.

Frisk ingefær brukes mot: Frossenhet, feber, hodepine og muskelsmerter.


Fersk ingefær anses som best for luftveisproblemer, og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.

Enkel oppskrift på ingefær-te:

Kok noen skiver fersk ingefær i vann i noen minutter. Hell over i en kopp og tilsett noen dråper sitron. Ha ev litt honning i, men vent da til du har kjølt den litt ned. Honning må ikke tilsettes før teen er ca 40 grader, ellers blir virkestoffene i honningen ødelagt.

86 visninger