Thai inspirert fiskesuppe

Oppdatert: feb. 29

Denne suppen har vi servert mange ganger med stor suksess. Den har masse smak, er enkel å lage og passer til både hverdag og fest.

Krydder og urter gir masse god smak, i tillegg har det en del helsefordeleler. I denne suppen har vi både gurkemeie, ingefær og chili. Fersk koriander gir en god og fin syrlighet til suppen. Fisk trenger absolutt ikke å være kjedelig!


Thai inspirert fiskesuppe, 1 - 2 porsjoner

  • 100g ørret eller laks

  • 100g steinbit, eller annen hvit fisk

  • 2 cm revet ingefær

  • ½ rød chili, ta ut frøene om du vil ha en mildere smak

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ts malt gurkemeie

  • 1/2 fennikel

  • 1 stor gulrot

  • 2 ss hakket purreløk

  • ½ paprika

  • 2,5 dl kokosmelk

  • 1 kartong Jakobs kyllingkraft, evt. fiskekraft

  • 2 ss smør, eller kokosolje

  • 1 potte fersk koriander

  • Noen dråper lime


Fremgangsmåte:

  • Hakk alle grønnsakene stek dem i smør, eller kokosfett til de er myke.

  • Tilsett gurkemeie, og hakket koriander og bland godt.

  • Tilsett kraft og gi det et kort oppkok.

  • Ha i kokosmelk og smak til med salt.

  • Legg passe store fiskebiter i gryta. Trekk til fisken er klar.

  • Smak til med noen dråper lime for å få den mer syrlig.

  • Valgfritt: strø litt fersk koriander over før servering.

Om du ikke spiser fisk, eller ønsker variasjon, kan fisk byttes ut med kylling. Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Om du har andre grønnsaker i kjøleskapet så kan du gjerne bytte ut med noe av det som er i oppskriften. Det er krydder og urter som gir mest smak. Suppen smaker også godt med reker i.

Vel bekomme :)

217 visninger