Thai inspirert fiskesuppe
Oppdatert: 29. feb. 2020
Denne suppen har vi servert mange ganger med stor suksess. Den har masse smak, er enkel å lage og passer til både hverdag og fest.

Krydder og urter gir masse god smak, i tillegg har det en del helsefordeleler. I denne suppen har vi både gurkemeie, ingefær og chili. Fersk koriander gir en god og fin syrlighet til suppen. Fisk trenger absolutt ikke å være kjedelig!
Thai inspirert fiskesuppe, 1 - 2 porsjoner
100g ørret eller laks
100g steinbit, eller annen hvit fisk
2 cm revet ingefær
½ rød chili, ta ut frøene om du vil ha en mildere smak
1 fedd hvitløk
1 ts malt gurkemeie
1/2 fennikel
1 stor gulrot
2 ss hakket purreløk
½ paprika
2,5 dl kokosmelk
1 kartong Jakobs kyllingkraft, evt. fiskekraft
2 ss smør, eller kokosolje
1 potte fersk koriander
Noen dråper lime
Fremgangsmåte:
Hakk alle grønnsakene stek dem i smør, eller kokosfett til de er myke.
Tilsett gurkemeie, og hakket koriander og bland godt.
Tilsett kraft og gi det et kort oppkok.
Ha i kokosmelk og smak til med salt.
Legg passe store fiskebiter i gryta. Trekk til fisken er klar.
Smak til med noen dråper lime for å få den mer syrlig.
Valgfritt: strø litt fersk koriander over før servering.
Om du ikke spiser fisk, eller ønsker variasjon, kan fisk byttes ut med kylling. Server gjerne med godt brød til.
Tips:
Om du har andre grønnsaker i kjøleskapet så kan du gjerne bytte ut med noe av det som er i oppskriften. Det er krydder og urter som gir mest smak. Suppen smaker også godt med reker i.
Vel bekomme :)