Supersunt sjokoladepålegg

Oppdatert: jan. 17

Ja det er faktisk mulig! Og om du lurer på det, ja det smaker himmelsk!! Kun to problemer: En - hvordan la være å spise alt på en gang? To - hvordan få tatt en fint bilde???

Hjemmelaget nugatti på en skive fermentert bokhvetebrød

Alle gode ting er tre og etter den tredje gangen har jeg nå endelig fått den perfekte hjemmelagede nugatti. Første gangen fulgte jeg en oppskrift med bløtlagte og tørkede hasselnøtter, honning, cocosa og kakao. Det ble passe godt. Så var jeg så heldig at jeg traff Thorun Ranes, sjekk hennes nettside her, som lager de mest fantastiske sunne kaker, brød og pålegg. Hun hadde laget en utrolig god variasjon med 70 % sjokolade og MCT olje. Gjett om jeg ble hektet. Jeg husket dessverre ikke helt oppskriften hun ga, så den andre versjonen ble ikke fullt så vellykket, men det er bare og ikke gi seg. Nå sitter jeg og nyter en himmelsk versjon av nugatti som ikke bare er god, men som også er supersunn!!


Oppskrift

150 gram hasselnøtter

1 ss Molkosan

100 gram mørk sjokolade 86 %

1 dl MCT olje

2 ss sukrin gold

to klyper salt


Fremgangsmåte:

  • Bløtlegg hasselnøttene i en liter vann og en ss molkosan i ca 12 timer

  • Tørk hasselnøttene i ovnen på 120 grader i ca en time til de er tørre

  • Når de er kalde kjør de i foodprosessor til det blir hasselnøtt smør

  • Smelt sjokoladen i vannbad (eller ha sjokoladen direkte i kjelen og sett platen på minste temperatur, jeg bruker 1)

  • Ha smeltet sjokolade, MCT olje, sukrin gold og litt salt i hasselnøttsmøret. Bland godt og ha de i en fin glassbeholder. Settes i kjøleskapet.

Nytes!!!


Slik kan du gjøre det enklere.

Har du dårlig tid kan du hoppe over bløtleggingen. Bløtelegging er bra, men det er ikke alltid en får tid. Du må fortsatt tørke nøttene i ovnen.

Noen er mer glad i søtt enn andre. Du kan bruke 70 % sjokolade (ikke mindre), men kutt da ut sukrin gold.


Sjekk linken her for en litt raskere og søtere utgave hvis du ønsker det :-)

268 visninger