Sunn påskesnop

Oppdatert: 17. april 2019

Hva med å fylle påskeegget med litt sunt godteri? Her deler vi to enkle oppskrifter med deg.


Her er to oppskrifter på sunt snop du kan kose deg med hele påsken.


Gelegodt - bra for magen

Disse er tilsatt gelatin og er perfekt snop for tarmen. De inneholder heller ikke sukker, men smaker helt nydelig. Inspirasjon til oppskriften fikk vi fra bloggen til Siri Aarthun. Vi har gjort noen små endringer.

Du trenger:

3 appelsiner

1/2 sitron

1 ts steviosa eller annen søtning

3 ss gelatinpulver


Press saften fra appelsinene og sitronen, ha det i en kjele sammen med det søte og varm forsiktig opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett gelatin. Rør godt til alt har løst seg opp. Hell over i former og la stivne. Ønsker du en søtere smak tilsetter du mer søtt. Oppbevares i kjøleskap.


Bounty

Disse inneholder ikke sukker. Velger du sjokolade uten melk blir den også melkefri.

Du trenger:

2 dl kokosmelk, den tykke delen på toppen

4 ss sukrinmelis, eller annen søtning.

4 dl revet kokos

4 ss kokosolje

et lite dryss vaniljepulver

200g mørk sjokolade




Ha alt unntatt sjokoladen i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring. Ha det utover en silikonform, eller en bakepaprikledd form. Smør jevnt utover. Sett formen i fryseren til den har stivnet noe. Ta den ut og skjær opp passe store biter. Legg den tilbake i fryseren igjen. I mens den stivner smelt sjokoladen i vannbad. Dypp så hver bit i sjokolade og la renne av.


Tips: kjøp sjokolade med den smaken du liker best, for eksempel appelsin eller mint.

Oppbevar bontyen i fryseren. De varer ikke lenge om du har dem lett tilgjengelig i kjøleskap, og i romtemeratur smelter de lett.


Vi ønsker dere alle en riktig god påske!

166 visninger