Suksessterte uten sukker

Dette er verdens beste kake! Med topping av eggeplommer, smør og fløte kan det ikke gå galt. Tåler du ikke melk, ingen problem. Vi har løsningen for deg også!

Spiser du ikke kaker fordi de inneholder mye sukker? Da må du lese videre! Denne er nemlig helt sukkerfri.


Suksessterte har alltid vært en av favorittene. En kake som ofte ble servert hjemme hos oss om det var bursdag, selskap eller høytid. Den ser utrolig fristende ut med sin gule topping. En blanding av eggeplommer, fløte og smør kan vel egentlig ikke bli feil. I denne oppskriften har vi brukt Sukrin gold, det gir den en litt mørkere farge, men den smaker fremdeles like godt.


Her er oppskriften:

Sett ovnen på 175 grader


Bunn:

  • 6 eggehviter

  • 60 gram Sukrin melis

  • 300 gram malte mandler

Mal mandlene, om du ikke tåler mandler kan du eventuelt bruke hasselnøtter.

Stivpisk eggehvitene sammen med Sukrin melis.

Bland malte mandler i stivpiskede eggehviter og bland forsiktig. Ha alt i en bakepapirkledd form. Vi har brukt en som er 30 x 20 cm.

Stek i ca 30 minutter. Bruker du varmluft er det mulig den trenger kortere tid.


Topping:

  • 6 eggeplommer

  • 1 dl fløte, eller kokosmelk

  • 60 gram Sukrin gold

  • 1/2 ts vaniljepulver 250 gram smør, eller klarnet smør/ghee

Bland eggeplommer, fløte, Sukrin gold og vaniljepulver i en kjele. Varm opp på svak varme mens du rører godt. Når den begynner å tykne, ta den av platen og la den avkjøle litt. Tilsett mykt smør og bland godt.


Ha fyllet over kaken når både kake og krem er helt avkjølt. Pynt gjerne med revet sjokolade eller hakkede nøtter.


Lag deg en god kopp kaffe, skjær opp en kakebit og nyt!


Nina og Helén

0 visninger