Nydelig frøknekkebrød

Gluten- og melkefritt knekkebrød. Lett å lage og lett å like.


Frøknekkebrød er fulle av nyttige næringsstoffer

Her er oppskrift på sunt og godt frøknekkebrød. Denne oppskriften er svært robust, så du kan gjerne blande og mikse det du har av frø og nøtter. Pass bare på at du totalt har samme vekt.


Oppskrift:

100 g gresskarkjerner

175 g solsikkefrø

50 g chiafrø

50 g knust bokhvete

50 g linfrø

1 ts malt gurkemeie

1 ts salt

2 ss fiberhusk

2 ss fiberfin (kan sløyfes)

1 boks ferdigkokte linser, evt kokte grønnsaker ca. 300 gram

5 dl vann


Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 160 grader

  • Ha vann og linser, eller grønnsaker i en bolle. Bruk stavmikser og mos

  • Ha i de tørre ingrediensene og bland sammen

  • Legg bakepapir på ett stekebrett og fordel halvparten av røren. Legg ett nytt bakepapir på toppen og kjevl ut til ønsket tykkelse. Gjør det samme på brett nr. 2 og sett begge i ovnen. Husk å ta av det øverste bakepapiret før steking.

  • Stek i ovnen i 10 minutter

  • Del opp i ruter og fortsett å stek i 40-50 minutter, pass på at det ikke blir for brunt

  • For å få de ekstra tørre, kan du gjerne ha de i i ovnen på 80 grader i 4-5 timer, eller 50 grader over natten


162 visninger