Ny kostholdplan - prediabetes og diabetes type 2

Oppdatert: 29. nov. 2019

Hvert år får mellom 6- 7000 nordmenn diagnosen diabetes. Mange går rundt med forhøyet insulin i mer enn 10 år før diagnosen stilles. Heldigvis kan det reverseres. Les siste forskning og bli inspirert med denne kostholdsplanen.

Da vi startet på denne kostholdsplanen trodde vi at vi kunne mye om diabetes type 2. Der tok vi grundig feil! Når vi begynte å dykke ned i forskningsartikler og leste oss opp på diagnosen fant vi ut at diabetes, insulinresistens og pre- diabetes, for det første er mye mer utbredt enn det vi trodde, men også mye mer alvorlig. Det er nesten ingen organer i kroppen som ikke påvirkes av diabetes.


Komplikasjoner ved diabetes:

  • Øyesykdommer og blindhet

  • Alzheimers

  • Hjerte- og karsykdommer

  • Ereksjonsproblemer og manglende sexlyst

  • Amputasjon av ben og armer

  • Sopp og sår som ikke gror

  • Nerveskader

  • Fett i bukspyttkjertelen

  • Nyresykdommer

  • Fettlever

Vi har tatt for oss noe av dette i artiklene i kostholdsplanen. Både hvordan diabetes utvikles, hvordan diabetes påvirker kroppen og hva du kan gjøre for å reversere sykdommen. Heldigvis er det fullt mulig.


Diabetes type 2 er en livsstilssykdom. Ved å gjøre noen endringer i kosthold, stressmestring, søvn og aktivitet vil du kunne ta helsen din tilbake. Det trenger heller ikke være så vanskelig.


Artiklene kan enten leses sammenhengene, eller hver for seg. Du kan også velge å hoppe rett til ukeplanene og oppskriftene om du ønsker det.


Denne gangen har vi gjort det enklere

Ved å klikke i innholdsfortegnelsen kommer du rett til artikkelen du vil lese. Klikker du i ukeplanen kommer du direkte til den oppskriften du skal ha. Det samme gjelder alle forskningsartikler vi har linket til.


Vi har laget to ukeplaner denne gangen. Det gjør det mye enklere å starte. Når du er ferdig med to uker, så starter du på uke 1 igjen. Eller du kan bruke noen av de ekstra oppskriftene vi har lagt ved.


Helt bakerst har vi lagt inn oppskrifter på kaker og desserter. Da har du noe å servere om du får gjester, eller du kan ta med din egen kake om du blir bedt bort. Noen ganger kan kakebordet bli for fristende.


Alle oppskriftene er uten gluten, melk og soya. Med unntak av smør, men det kan du eventuelt erstatte med kokosolje eller ghee/klarnet smør.


Planen har et lekkert design med friske farger og fine bilder. Det gjør det morsomt å bla i den, noe som muligens trigger deg til å lese mer.Du kjøper den i vår nettbutikk til kun kr 399,-.

455 visninger