Ninas lavkarbobrød

Dette brødet er superenkelt å lage og helt uten korn. Passer perfekt til deg som ikke skal spise så mye karbohydrater, eller som er intolerant mot gluten.

Dette er et godt og blodsukkervennlig brød. Smak og konsistens minner mye om "vanlig" brød og føles ikke klissete som mange lavkarbobrød kan gjøre.


Du trenger:

  • 2 dl linfrø

  • 1 dl sesamfrø

  • 1 dl gresskarkjerner

  • 3 ss chiafrø, kan utelates

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ss fiberhusk

  • 1 ts salt

  • 4 - 5 egg

  • 2 dl vann

Mal alle frøene til mel i en blender, tilsett bakepulver, fiberhusk, salt og bland godt.

Tilsett eggene og vann og bland sammen.

Hell alt over i en bakepapirkledd brødform og stek i 1 time og 20 minutter på 180 grader.

Når brødet er avkjølt, skjær det i tynne skiver og frys ned.

Det holder seg ikke så lenge i romtemepratur, men tiner raskt når du tar ut skiver.

Vel bekomme

Spis med valgfritt pålegg. For eksempel makrell i tomat, majones, agurk og spirer.


Brødet inneholder ca 1 gram karbohydrater pr skive. Et brød gir mellom 25 og 30 skiver.


Husk at det er pålegget som skal gjøre deg mett!


Denne oppskriften finner du også i alle våre kostholdsplaner.


486 visninger