Med smak av India

Oppdatert: 7. mars 2020

Indisk mat trenger ikke alltid å inneholde chili. Denne gryten er mild og full av smak fra alle de deilige krydderne som er brukt.

Indisk kyllinggryte

Jeg har reist mye sør i India hvor maten er helt annerledes enn den vi vanligvis får servert på Indiske restauranter i Norge. Jeg har også tilbragt litt tid på kjøkkenet når jeg har besøkt mine venner der, mest for å observere og lære. Måten de bruker krydder og urter på fasinerer meg. Anbefaler sterkt at du tar deg tid til å tørrsteke alle krydderne som er brukt i denne oppskriften. Det setter en ekstra smak på retten, og ikke minst lukter det utrolig godt!


Som regel improviserer jeg litt når jeg lager Indisk, men denne oppskriften er fra en bok jeg kjøpte sist jeg var der. Jeg har lagd den flere ganger og den er like god hver gang.


Til 4 personer trenger du:

Ca 1,5 kg kylling. Enten en hel, eller fileter

Frøene fra 6 kardemommekapsler

1/2 ts korianderfrø

1/2 ts spisskummen frø

2 cm kanelstang

8 hele pepperkorn

6 nellikspiker

1 ts malt gurkemeie, eller fersk revet

100g mandler uten skall

1 løk

4 fedd hvitløk

5 cm frisk ingefær

1,3 dl kyllingkraft, eller buljong

2,5 dl tyrkisk, eller gresk yoghurt

2 ss ghee, eller kokosolje til steking


  • Sett en stekepanne på lav varme og tørrstek alle hele krydder til du kjenner det lukter godt. Mal alle krydder til pulver i en morter.

  • Del kyllingen i terninger. Har du en hel kylling deler du den først i åtte deler, så i mindre biter. Prøv om du får brukt så mye sommulig av kjøttet. Skroget kan du fryse og koke kraft på senere.

  • Finhakk løk, hvitløk og ingefær.

  • Ha løken i en tykkbunnet kjele sammen med ghee eller olje.

  • Stek til løken er gyllen og tilsett ingefær, hvitløk og kylling. Stek i ca fem minutter.

  • Ha i de knuste krydderne og kyllingkraften/buljongen og la det småkoke under lokk i ca 30 minutter.

  • Rør inn mandlene og yoghurten og la det småkoke i 10 minutter til, uten lokk.

  • Smak til med salt

I India hadde du nok fått den servert sammen med ris og chapati, men jeg velger noe som både gjør og smaker bedre. Du kan servere med en god salat og godt med fersk koriander, eller som på bildet, med stekt grønnkål, spisskål og squash. Jeg tilsatte karriblader, gurkemeie, salt og litt sitron. Grønnsakene ga en fin sødme til retten. Fersk koriander på toppen ga den ekstra piffen.


Vel bekomme! :-)


106 visninger