Kaffe kan forebygge diabetes type 2

Kaffedrikking har vist seg å beskytte mot diabetes .Forskning viser at 5 til 6 kopper kaffe om dagen kan minske risikoen for å utvikle diabetes type 2.


Glem det du har hørt om at kaffe ikke er bra for deg. Selv en kopp om dagen utgjøre en stor forskjell i risikoen for å utvikle type 2 diabetes.


Kaffe har mange positive effekter på helsen særlig diabetes type 2. I analyser av vitenskapelig litteratur om kaffe og type 2 diabetes som omfatter hele 1 109 272 personer står det klart at bare en kopp om dagen gjør en forskjell. Dem som ikke drakk kaffe i det hele tatt minsket risikoen for å få diabetes med hele 8 prosent når de drakk en kopp om dagen. For dem som drikker mellom 5 til 6 kopper minsker risikoen opp til hele 33 prosent.


6 stoffer som bedrer ditt blodsukker

Viste du at kaffe inneholder over 1000 kjemiske stoffer? Mest kjent er koffein, men selv koffeinfri kaffe kan virke forebyggende mot diabetes type 2. Det betyr at det er andre stoffer i kaffen virker positivt på blodsukkeret.


Kostfiber

Kaffe inneholder kostfibre. Dette forsinker opptaket av sukker fra maten i blodet. Denne type kostfiber er også mat til de gode tarmbakteriene. De omdanner fibrene til kortkjedede fettsyrer som i dyreforsøk har vist seg å bedre insulinfølsomheten


Trigonellin

Ligner vitamin B3 og kan minske sukkeropptaket i tynntarmen


Kinider

Minsker leverens sukkerproduksjon og det blir mindre sukker i blodet.


Magnesium

Er kjent for å bedre insulinfølsomheten


Klorogensyre

Også dette stoffet forbedrer insulinfølsomheten i musklene og holder blodsukkeret nede.


Koffein

Øker sukkeropptaket i musklene ved at de blir mer insulinfølsomme.


I vår kostholdsplan for pre-diabetes og diabetes type 2, starter vi dagen med energikaffe.

I tillegg får du flere oppskrifter på blodsukkervennelig mat, noe som også er viktig for å forebygge og bedre diabetes type 2.


Husk at koffein virker stimulerende. Er du veldig sliten, har lavt stoffskifte, sover dårlig etc, kan det være lurt å begrenes inntaket til 1 - 2 kopper om dagen.


Har du diabetes type 1 kan kaffe øke blodsukkeret fordi kroppen frigir strsshormonet kortisol. Dette løses ved å tilsette litt fett i kaffen.


Kilder:

https://www.medscape.com/viewarticle/810989

https://academic.oup.com/ajcn/article/84/4/682/4633022

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24771089


16 visninger