Hva er en kostholdsplan?

Oppdatert: 24. aug. 2018

En kostholdsplan er et verktøy. Den består av fire deler hvor målet er at du enklere skal kunne gjennomføre en kostholdsendring.


Har du en kranglete mage? Du føler kanskje at du ikke tåler gluten så godt? Eller føler du at du har det bedre uten melk? Kanskje er det så enkelt at det du trenger er å spise mindre sukker og mer ren, ubearbeidet mat? Det kan være mange årsaker til at man ønsker, eller bør gjøre en endring.


Vi har alle gode intensjoner om å leve et sunt liv, men i en hektisk hverdag er det ikke alltid lett å vite hvor man skal starte.Våre kostholdsplaner består av fire deler


Informasjon: Det er alltid viktig å vite hvorfor man ønsker å gjøre en endring. Det er både motiverende og gjør det lettere å holde seg til planen. I våre kostholdsplaner har vi lagt vekt på god lettfattelig informasjon i vår teoridel.


Ukeplaner: En ukeplan gjør hverdagen enkel. Du får en god oversikt over alle måltider gjennom uken, både frokost, lunsj og middag. Kaloribehovet, inntak av fett, proteiner og karbohydrater er beregnet pr måltid og pr dag. Da slipper du å tenke på hva du skal og kan spise. I tillegg minner vi deg på hva du eventuelt må forberede til neste dag.


Oppskrifter: Gode oppskrifter er viktig. Matlaging skal være gøy og enkelt. Når man har bestemt seg for å gjennomføre en endring er den største utfordringen og ikke havne i gamle spor. Ved å følge en kostholdsplan er sjansen for å lykke større.


Handlelister: En handleliste gjør at du har alt du trenger i huset slik at mulighetene for tilbakefall blir mindre. Det sikrer at du får spist den maten du skal.


“For de fleste er det lettere å legge om kostholdet når man er godt forberedt. Og mulighetene for å lykkes større når man har alt man trenger lett tilgjengelig.”
38 visninger