Hold deg mett med avokado

Kjenner du deg sulten kort tid etter at du har spist? Da har du spist feil mat! En halv avokado kan sette en effektiv stopper for småspising og gjøre det enklere å holde vekten.


Sug etter snack kan gjøre at du spiser opptil 1000 kcal mer om dagen! Småspising vil også gi konstant høye verdier av insulin i blodet. Insulin er et vekst og fettlagringshormon. Det er derfor viktig å spise seg mett til hovedmåltidene. Da slipper du mellommåltider.


I en undersøkelse fra Loma Linda University i California, deltok 26 friske, lett overvektige kvinner og menn. Alle småspiste mellom måltidene. I løpet av tre uker fikk de spise tre ulike lunsjer. Alle rapporterte hvordan de følte seg etter måltidene. Den første uken fikk de vanlig lunsj. Den andre, samme lunsj samt en avokado. I uke tre fikk de samme mat, men litt mindre. I tillegg fikk de en halv avokado. Mengden kalorier var lik som i uke én.


Her er resultatet: De som fikk avokado til lunsj følte seg 26 prosent mer mett etter tre timer. I gjennomsnitt hadde de 40 prosent mindre sug etter å småspise. Forskerne så også at utskillelsen av insulin var mindre umiddelbart etter måltidet.


Avokado er en næringsrik frukt

Avokado inneholder nesten like mye fiber som grønnkål, noe som er viktig for de gode tarmbakteriene. Den er rik på antioksidanter som øker insulinfølsomheten og inneholder flere enumettede fettsyrer som holder blodsukkeret stabilt. Avokado inneholder mye kalium som er viktig for blodtrykket. Den inneholder også ett fettløselig emne som i laboratorie har vist seg å få kreftceller til å begå selvmord.


Befolkningsstudier tyder på at de som spiser avokado i alminnelighet er friskere, har lavere BMI og smalere midje, enn dem som ikke spiser avokado. Ikke rart vi liker å bruke denne i våre kosholdsplaner. Er du glad i avokado?


I vår kostholdsplan for vektnedgang og god tarmhelse har vi brukt avokado i flere av våre oppskrifterKilder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24279738

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1636617

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8026287

https://www.researchgate.net/publication/234041936_Avocado_consumption_is_associated_with_better_diet_quality_and_nutrient_intake_and_lower_metabolic_syndrome_risk_in_US_adults_Results_from_the_National_Health_and_Nutrition_Examination_Survey_NHANES_2


59 visninger