En godt skjult hemmelighet?

Oppdatert: 24. aug. 2018

Vet du hvordan du skal få brokkolien til å bli enda sunnere? Og ja, det er faktisk mulig. Tilsett rå reddik.



Reddiker inneholder enzymet myrosinase. Dette enzymet forsterker næringsverdien av brokkolien. Myrosinase gjør at brokkolien kan danne antioksidanten sulforafan, som kan forsterke kroppens forsvar mot blant annet kreftceller.


Myrosinase finnes i blant annet i reddiker, kål, ruccola salat, brønnkarse, og bønnespirer.


Selv om du skulle overkoke brokkolien, så vil det å tilsette for eksempel reddiker likevel forsterke effekten.


Så til overskriften, hvorfor er det en skjult hemmelighet? Jo, fordi det faktisk ikke er så mange som vet om dette selv om forskningen (se nedenfor) er fra 2011.


Referanse: 

Elizabeth H. Jeffery et. al., Enhancing sulforaphane absorption and excretion in healthy men through the combined consumption of fresh broccoli sprouts and a glucoraphanin-rich powder, British Journal of Nutrition, september 2011 (pdf)

49 visninger