DETOX gjør godt for kropp og sjel

Oppdatert: 15. jan. 2020

Å kjøre en detox etter julens etergilde kan ha mange helsefordeler. Få en kickstart på det nye året ved å være ekstra snill mot deg selv.

Hvorfor skal vi detoxe?

Vår hverdag preges dessverre ofte av for mye stress, lite søvn, raffinert og næringsfattig mat, mye kaffe og et stillesittende hverdag- og arbeidsliv. I tillegg er vi omgitt av miljøgifter både fra husholdningsartikler, luften vi puster inn, maten vi spiser og vårt eget inneklima.


Disse daglige belastningene kan føre til at avfallsstoffene hoper seg opp i vev og organer. Det fører til en gradvis dårligere funksjon som til slutt kan gjør oss syke. Når vi detoxer snur vi denne prosessen, immunforsvaret styrkes og kroppen er bedre rustet til å hele seg selv.


Etter jul hvor det har vært mye tung mat, alkohol og sukker, vil en detox hjelpe kroppen til å komme i gang igjen. Vi vil føle oss lett og ren innvendig. Noe som gir mer energi.


En detox renser kroppen for avfallsstoffer og annet som belaster den. Det kalles også for utrensing eller avgiftning.


Sjarmen med tarmen

Etter en detox vil fordøyelsen fungere bedre slik at vi lettere tar opp næringsstoffer fra maten vi spiser. En god fordøyelse er selve grunnlaget for at kroppen vår skal kunne kvitte seg med avfallsstoffer. I en frisk, ubelastet tarm er det en fin balanse mellom næringsopptak og utskilling av giftstoffer.

I dag sliter mange, av ulike årsaker, med mage og tarm. Både forstoppelse og diaré er vanlig, men det betyr ikke at det er normalt. En detox lar tarmen hvile ved at vi ikke inntar mat som kan være en ekstra belastning.


Vektnedgang

Man kan under en detox gå ned i vekt fordi kroppen kvitter seg med væske som har hopet seg opp. En detox er derfor fin å bruke som en kickstart før man starter på en diett, eller ønsker å gå ned i vekt

I vår keto kostholdsplan for vektnedgang vil du også finne vår tre dagers detox.


En detox er helsebringende fordi den fjerner giftstoffer og tilfører lettopptakelige næringsstoffer.

Vår 3-dagers detox

  • I tre dager inntar man kun grønnsaker og frukt i form av en smoothie og en suppe.

  • Suppen og smoothien er rik på flavonider. Et samlenavn på flere ulike typer antioksidanter, som virker beskyttende på cellene våre.

  • Fiber fra disse matvarene gi god næring til de gode tarmbakteriene.

  • Maten gir deg en god tilførsel av mineraler, vitaminer, enzymer og antioksidanter som tas lett opp i kroppen.

  • Inntaket av grønt disse dagene overskrider de anbefalte ”5 om dagen”.

  • Endt kur vil fremme velvære og du føler seg lettere i kropp og sinn.

  • Det føles godt å bytte ut tung og fet mat med smoothie og suppe laget av grønnsaker og frukt etter julens etegilde.

  • Kuren kickstarter vekttap og booster utrensning av slaggstoffer.

  • Stagnasjon av toxiner (slaggstoffer) gir nedsatt vitalitet og bidrar til ubalanser som kan fremme kroniske helseplager, f.eks. urinsyregikt (podagra).


Kuren er hentet fra boken "The allergy solution" av lege Leo Galland MD. Du finner den i vår nettbutikk


Nina og Helén

122 visninger