Deilig krydderkake uten gluten, melk og sukker

Hva med en deilig kake til helgen? Dette er en kake alle liker, og det beste av alt, du kan spise den med god samvittighet.


Denne har jeg bakt mange ganger og den er alltid en suksess. Den er lett å lage, saftig, akkurat passe søt og passer utmerket til en god kopp te eller kaffe, eller om du bare rett og slett har lyst på litt kake. Alltid redningen om jeg skal i et selskap og vet at kakebordet ikke er noe for meg.


Sett først ovnen på 175 grader.


Du trenger:

4 egg 3 ss sukrin gold, eller kokosblomstsukker 1,5 dl kokosolje, eller meierismør 3 dl mandelmel 1,5 ts bakepulver 1 ts ekte vaniljepulver 2 ts kanel 1,5 ts malt kardemomme 1 ts malt nellik

Visp egg og sukrin, eller kokosblomstsukker til eggedosis. Smelt oljen/smøret og bland i alt krydderet. Visp olje og krydder inn sammen med eggene. Ha i resten av de tørre ingrediensene og bland godt. Hell over i bakepapirkledd brødform og stek i ca 30 minutter


Kaken kan fint fryses, men det er ikke sikkert det blir noe igjen.


Vel bekomme!

382 visninger